Wat kan ik gebruiken om vocht onder controle te houden?

Gebruik luchtontvochtigers en airconditioners, vooral in warme, vochtige klimaten, om het vochtgehalte in de lucht te verminderen, maar zorg ervoor dat de apparaten zelf geen bron van biologische verontreinigende stoffen worden. Verhoog de temperatuur van koude oppervlakken waar vocht condenseert. Het enige wat je hoeft te doen is wat baking soda in een kom of open bakje doen. Plaats het vervolgens in een vochtige ruimte of ruimte en het zal langzaam vocht uit de lucht opnemen.

Je kunt het poeder af en toe omroeren als het gaat klonteren als het vocht opneemt. Het magische bereik voor een ideale luchtvochtigheid binnenshuis is 30-50%. Bij een luchtvochtigheid van 30-50% vind je de balans tussen te veel vocht en te weinig, waardoor zowel jij als je huis comfortabel blijven. Zodra je je hygrometer hebt, meet je de lucht in je huis.

Is het hoger dan 45-50%? Als dat het geval is, moet u uw vochtigheidsgraad verlagen. Het beste deel? Je hoeft je airconditioner eigenlijk een stuk minder te gebruiken, omdat het nu helpt om de luchtvochtigheid laag te houden. Dat betekent dat er minder geld wordt besteed aan koelingsrekeningen. Het enige wat je hoeft te doen is een paar briketten pakken en ze in een bakje leggen — een mand of blikje is voldoende.

Houtskool is zeer absorberend en zal vocht uit je lucht zuigen. Je hoeft het maar elke 2-3 maanden te vervangen. Zuiveringszout is een geweldige luchtontvochtiger. Je kunt er gewoon een paar kopen en in een kom zetten in de buurt waar de luchtvochtigheid hoog is.

Steenzout en houtskool zijn effectiever in grotere ruimtes, maar voor kleinere kamers of ruimtes in een huis trekt baking soda uitstekend vocht uit de lucht. Bovendien kan het vocht een tijdje uit de lucht trekken voordat het moet worden vervangen. Door een huis zo strak mogelijk te maken, wordt het ook gemakkelijker en goedkoper om de luchtvochtigheid binnenshuis te regelen. Houd de luchtvochtigheid onder controle door uw airconditioner af te stellen en het filter regelmatig te vervangen.