Heb je zuurstof- en vochtabsorberende stoffen nodig?

Oxygen Scavengers nemen alleen zuurstof op en geen vocht of lucht, maar Silica Gel neemt vocht op. Om de vochtigheidsgraad in de verpakking te behouden, is dit daarom. Dus hoe weet u welke geschikt is voor uw product? Oxygen Scavengers nemen alleen zuurstof op en geen vocht of lucht, maar Silica Gel neemt vocht op. Om de luchtvochtigheid in de verpakking op peil te houden, wordt daarom aanbevolen om een Oxygen Scavenger te gebruiken.

Het zorgt voor een langere versheid met de juiste verpakking. Om de levensduur van voedingsproducten te verlengen, helpt silicagel daarentegen om de luchtvochtigheid in het voedsel of andere verpakkingen te verlagen, waardoor de houdbaarheid wordt verlengd. Het is niet ongebruikelijk dat nieuwe preppers zich verward voelen over het langdurig bewaren van voedsel. Wat moet je in voorraad hebben? Hoeveel ervan? En hoe bewaar je het? Een van de grootste fouten die ik heb gezien (en een die ik al vroeg heb gemaakt) is niet te weten of ik een droogmiddel of zuurstofabsorbeerder moet gebruiken in opgeslagen voedsel.

De bacteriën die voedsel bederven, hebben zuurstof nodig om te overleven. Voedsel dat wordt blootgesteld aan zuurstof zal sneller ranzig worden. Dus als u de houdbaarheid van voedsel wilt verlengen, moet u de zuurstof verwijderen. Een van de manieren om dit te doen is door zuurstofabsorbeerders toe te voegen, ook wel zuurstofvangers genoemd.

Vocht in de lucht is een andere factor waardoor sommige voedingsmiddelen kunnen bederven, metalen kunnen roesten en medicijnen aan effectiviteit kunnen verliezen. Bacteriën en schimmels hebben vocht nodig om te overleven. Door het water uit de lucht te verwijderen, verhongert u deze organismen van een essentiële voedingsstof en doodt u ze daardoor of voorkomt u dat ze zich voortplanten of groeien. Wanneer er voldoende absorbers in een afgesloten voedselcontainer worden geplaatst, zullen ze de O2 afvoeren en alleen stikstof in de ruimte achterlaten.

De meeste corrosie treedt op als de chemicaliën in de metalen reageren met zuurstof. Dit proces staat bekend als oxidatie of oxidatie. Als de zuurstof uit de omgeving wordt verwijderd, kan de chemische reactie niet plaatsvinden en treedt er geen corrosie op. Zuurstofabsorbeerders worden vaak gebruikt in olie- en gasproductie-installaties en zeewatersystemen om hun levensduur te verlengen.

Zuurstof kan veel effecten hebben op voedsel. Dit bederfproces kan worden vertraagd door zuurstof uit de verpakking te verwijderen. Oxidisatie leidt ook tot een verandering in smaak, aroma en textuur. Zuurstofabsorbeerders in voedselverpakkingen zorgen er ook voor dat voedsel veilig is om.

Dit is vooral belangrijk in landen waar de koudeketen wel of niet kan worden nageleefd. De volgende tabel dient als een ruwe indicatie van het aantal zuurstofabsorbeerders dat moet worden gebruikt. Je kunt niet te veel absorbers gebruiken. Vraag het aan een fabrikant van O2-absorbers en zij zullen u vertellen dat u ze bij vrijwel alles moet gebruiken.

Er zijn echter voedingsmiddelen die u moet vermijden om absorptiemiddelen bij te gebruiken en andere voedingsmiddelen die er misschien niet veel baat bij hebben. Sommige voedingsmiddelen hebben geen zuurstofabsorbeerders nodig, tenzij ze gedurende langere tijd worden bewaard. Volle granen die niet gepeld zijn (bijvoorbeeld tarwe, maïs en rogge) zijn niet bijzonder gevoelig voor zuurstof, dus als ze binnen 5 jaar worden gebruikt, is het gebruik van absorbers waarschijnlijk geldverspilling. Dit geldt ook voor bonen en erwten.

De uitzondering hierop is als je snuitkevers probeert te voorkomen. Door snuitkevers van zuurstof te beroven, zullen ze sterven. Zuurstofabsorbeerders zijn over het algemeen het beste voor voedingsmiddelen die minder dan 10% vocht bevatten. Absorbers die samen met voedsel worden geplaatst dat meer dan 10% vocht bevat, kunnen een anaërobe omgeving creëren waardoor botulisme kan groeien.

Botulisme is een gevaarlijk gif dat niet zichtbaar is en geen geur heeft. Gebruik dus geen zuurstofabsorbeerders bij het bewaren van suiker van welke aard dan ook. Voedingsmiddelen met een hoog oliegehalte mogen niet worden bewaard met zuurstofabsorbeerders. Dit geldt ook voor de meeste noten, die over het algemeen sowieso niet langer dan een paar jaar houdbaar zijn.

Het meest voorkomende droogmiddel is silicagel. Het zit in kleine zakjes als je iets koopt, van een paar sportschoenen tot een flesje pillen. Het is ook de stof die wordt gebruikt in wegwerpluiers omdat het zeer absorberend en niet giftig is. Silicagel wordt gemaakt van siliciumdioxide, een verbinding die voorkomt in zand.

Het heeft kleine deeltjes die vocht aantrekken door het adsorptieproces. Waterdeeltjes hechten zich vast aan het silica-oppervlak, maar veranderen de kralen niet. Dit maakt het ideaal om vocht op te nemen. Calciumsulfaat is een anorganisch droogmiddel dat voornamelijk in laboratoria wordt gebruikt omdat het chemisch stabiel, niet desintegrerend, niet-toxisch en niet corrosief is.

Het laat ook niet het water vrij dat het bij hoge temperaturen heeft opgenomen. De kleine blauwe korrels worden langzaam roze als ze vocht opnemen. Montmorillonietklei, ook bekend als bentonietklei, komt van nature voor en is bereid voor gebruik als droogmiddel door een proces van zorgvuldige droging. Het neemt water goed op, maar geeft het bij hogere temperaturen snel weer af in de atmosfeer.

Het is een fijn bruin poeder dat is ingesloten in een poreus zakje. Het poeder wordt ook gebruikt in het wijnbereidingsproces. Moleculaire zeven zijn aluminosillicaten van kristallijne metalen. Ze hebben een driedimensionale onderling verbonden structuur.

Door ze te verwarmen, wordt water verwijderd en dit zorgt voor uniforme holtes. De zeef zal dan selectief moleculen van een specifieke grootte adsorberen. Moleculaire zeven die als droogmiddel worden gebruikt, zijn ontworpen om watermoleculen te adsorberen. Ze hebben dus een uitstekende adsorptiesnelheid.

Een moleculaire zeef is het meest absorberende van de droogmiddelen. Het kan alle H2O-moleculen uit een silicagel kraal verwijderen. Een moleculaire zeef is een synthetisch, poreus kristallijn aluminosilicaat dat is ontworpen om moleculen van een bepaalde grootte aan te trekken. Op deze manier kan het worden ontworpen om watermoleculen te absorberen zonder andere aanwezige moleculen te absorberen.

Het wordt veel gebruikt in farmaceutische verpakkingen in het VK. Silicagel is het enige droogmiddel dat door de FDA is goedgekeurd voor gebruik met voedsel en farmaceutische producten en is het beste voor huishoudelijk gebruik. Het presteert het best bij kamertemperatuur, maar blijft ook bij hoge temperaturen werken. Het is niet giftig, gemakkelijk te gebruiken en herbruikbaar Nee.

Zuurstofabsorbeerders en droogmiddelen mogen niet in dezelfde container worden gebruikt. Zuurstofabsorbeerders hebben vocht nodig om zuurstof op te nemen. Het vocht in de atmosfeer zorgt ervoor dat het ijzer gaat roesten. Terwijl het ijzer roest of oxideert, neemt het zuurstof op.

Door het vocht uit de omgeving te verwijderen met behulp van droogmiddelen, maakt u de zuurstofabsorbeerder ineffectief. Waarschijnlijk voor eventuele zuurstofresten in de container. Ik weet niet zeker of ik volledig begrijp wat je probeert te bereiken, maar het klinkt als overdreven. Munitiecalculator - Hoeveel is genoeg?.

Er zijn bepaalde soorten zuurstofabsorbeerders die vocht nodig hebben om ze te activeren. Bij dat type wordt het niet aanbevolen om silicagelpakketten te gebruiken, omdat deze vocht opnemen en uw zuurstofabsorbeerders niet werken. Over het algemeen zijn zuurstofabsorbeerders bedoeld voor gebruik in combinatie met droogvoedingsproducten met een vochtgehalte van 10% of minder. Pakjes met silica-droogmiddel kunnen worden gebruikt om vocht op te nemen voor het veilig bewaren van voedsel met een hoger vochtgehalte - u hebt misschien dunne silica-dekens op de bodem van een pakje vlees gezien - en deze kunnen worden gebruikt om voedsel en andere producten droog te houden, zelfs in vochtige of vochtige omstandigheden.

Silica mag niet worden gebruikt met producten in poedervorm zoals zout of bloem, omdat ze al het vocht opnemen en je een harde steen overhoudt van alles wat je in de container hebt gedaan om op te bergen. Zuurstofabsorbeerder neemt zuurstof op, maar geen lucht of vocht, terwijl silicagel vocht absorbeert. Daarom wordt een zuurstofabsorbeerder aanbevolen als we de luchtvochtigheid in de verpakking willen behouden en de versheid van voedselproducten willen verlengen. Aan de andere kant helpt silicagel om de luchtvochtigheid in de verpakking te verlagen en de levensduur van voedingsproducten te verlengen.

Als er vocht op uw zuurstofabsorbeerder zit, veegt u het gewoon af met een droge doek voordat u het bij de droge goederen plaatst. Als het gaat om het bewaren van bruine suiker, zullen noch een Oxygen Absorber noch een Silica Gel Pack werken. Je kunt geen Oxygen Absorber gebruiken omdat bruine suiker een vochtig voedsel is. En je kunt een Silica Gel Pack niet gebruiken, want als je al het vocht uit bruine suiker haalt, wordt het keihard.

Het verpakken van droge goederen met een laag vochtgehalte in luchtdichte containers met zuurstofabsorbeerders verlengt de houdbaarheid door zuurstof te verwijderen en een omgeving met een hoog stikstofgehalte te creëren. U kunt het vochtgehalte van een levensmiddel bepalen door contact op te nemen met de fabrikant of door het op te zoeken bij de USDA Agricultural Research Service. Montmorillonietklei is het goedkoopste droogmiddel, maar bij temperaturen boven 120'F kan het vocht gaan afgeven in plaats van het op te nemen. Het verschil tussen droogmiddelen en zuurstofabsorbeerders is dat droogmiddelen vocht afvoeren, terwijl zuurstofabsorbeerders zuurstof verwijderen.

Plaats de droogzak in een zak met ritssluiting nadat u deze uit de oven hebt gehaald om vocht op afstand te houden, en het droogmiddelpakket is klaar voor gebruik wanneer dat nodig is. Zuurstofabsorbeerders moeten worden gebruikt voor producten die 10% vocht of minder bevatten; anders kan er kans op botulismevergiftiging ontstaan. Droge goederen met een laag vochtgehalte (10% of minder) en weinig olie zijn de beste kandidaten voor langdurige opslag met een zuurstofabsorbeerder. Wanneer ze in een afgesloten verpakking worden geplaatst, helpen Silica Gel Packs om vocht uit de container te verwijderen, zodat uw inhoud behouden blijft voor langdurige opslag.

Het vermogen van silicagel om vocht te remmen geeft het een unieke eigenschap om schimmelgroei in de verpakking te voorkomen. Het vocht en de lucht worden opgenomen, maar het poeder in de verpakking wordt veilig en gescheiden gehouden van eetbare voorwerpen. Dubbel verpakken heeft niet echt een bijkomend voordeel, en dit kan ongewenst vocht veroorzaken. Pakketten met droogmiddel kunnen helpen om het vochtgehalte in het milieu onder controle te houden als u de opslag van droogvoer in een vochtig klimaat verpakt.

De reden hiervoor is het conflict in hun aard, omdat zuurstofabsorbers vocht nodig hebben om te activeren en te werken. .