Is vochtregulerende grond goed voor groenten?

Dus wat is de remedie? Gebruik eerst geen Moisture Control-grond. Gebruik een potmix van goede kwaliteit waarin een goede hoeveelheid echt vochtregulerend materiaal zit, zoals turf. Het houdt het vocht vast, maar geeft het terug aan de wortels zoals de plant dat nodig heeft. Het beste is om geen aarde te kopen bij een grootkistenwinkel, omdat ze niet weten hoe ze bloemen moeten kweken.

Ga naar je plaatselijke tuincentrum waar ze daadwerkelijk kweken wat ze verkopen. Ze moeten je naar de juiste grond of potmix kunnen wijzen en je kunnen helpen bij je zoektocht naar het kweken van prachtige planten en bloemen. De vochtregulatie bestaat uit gelatineachtige klod Sorry voor het ontbreken van precieze terminologie ;-). Het probleem met dergelijke producten is dat ze wortels rotten.

Als het weer te nat is, blijft de grond te nat en het resultaat is dat uw planten afsterven of het slecht doen door gebrek aan lucht in de grond, wat leidt tot wortelrot. Als het te warm weer is, heeft de grond de neiging om drassig te blijven en er schimmel in te krijgen van de hitte en sterven de wortels opnieuw af door wortelrot. Als u probeert te bemesten, worden de problemen nog verergerd omdat er te veel kunstmest in de grond achterblijft, samen met alle zouten die deel uitmaken van alle meststoffen, en zouten doden planten. Er wordt mij vaak gevraagd naar de vochtwerende bodems die in het voorjaar en de zomer in elke winkel gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Ik heb deze MG Moisture Control potmix dit voorjaar exclusief gebruikt voor startende tomatenzaailingen, met veel succes. Misschien als de planten hierin uit zaad zouden groeien, zouden ze het beter doen, maar je kunt er geen planten in kluiten in zetten - deze grond laat het vocht gewoon niet uitlogen in aangrenzende bodems. Voor elke pot van 5 gallon doe ik bijvoorbeeld 30 procent perliet 70 procent vochtregulatie en voeg ik een lepel vol beenalfalfabloed, vleermuisguano en kelpmeel toe. Sommige mensen raden zelfs aan om een luier op de bodem van de container te leggen om het vocht vast te houden.

Het is in het begin nat en na een tijdje lijkt het alsof het echt niet meer vocht vasthoudt zoals bij een gewone MiracleGro. Miracle Grow potgrond - ze hadden de vochtregulatie, hoe dan ook zijn ze vroeg begonnen met wat zaden om naar buiten te gaan - Deze Miracle Grow-grond moet besmet zijn, ik heb van die kleine zaailingen die niet de zaden zijn die ik heb geplant. Al deze producten konden in de grond worden verwerkt en planten zouden geen schade toebrengen, omdat de houtachtige producten vooraf gedrenkt waren in stikstof, meestal ammoniaksulfaat, wat goedkoop is. Dus wat als je op de verpakking niet „biologisch” kunt zeggen? Het sulfaat van ammoniak zou in de houtkrullen achterblijven, waardoor ze zacht worden en gaan rotten en voldoende vocht vasthouden om planten te laten groeien.

Ik was toevallig op de plek waar ik vorig jaar mijn Miricle kweekpotmix voor mijn containertomaten kreeg en ik merkte vandaag dat ze alleen de miricle grow potmix met vochtregulatie hadden. Geen idee of er ook kokosdelen in zitten, maar dat zou niets anders doen dan turf om vocht vast te houden. De Miracle-Gro Moisture Control Potting Mix bevat ook gecomposteerde kokosnotenschillen om meer water op te nemen dan gewone potgrond. De container kan nat aanvoelen en zelfs lijken alsof de plant voldoende vocht heeft, maar de wortels hebben niet de neiging om het vocht terug te krijgen en de plant zal eronder lijden.

Ik heb ook Miracle Grow Moisture Control potgrond gebruikt, vooral omdat dit het enige is dat je op de meeste plekken in NYC kunt kopen en het een ONHEILIGE RAMP is geweest.