Is vochtregulerende grond goed voor slangenplanten?

Beste grond voor slangenplanten Slangenplanten worden het liefst aan de droge kant bewaard, zodat de mix waarin ze worden geplant vrij moet kunnen wegvloeien. Je wilt niet dat het te veel vocht vasthoudt, want dit leidt tot wortelrot. De beste grondmix voor slangenplanten is een zanderige potgrond waarin veel turf of compost is gemengd. De beste grondsoort voor slangenplanten is een licht, leemachtig en goed doorlatend mengsel.

Slangenplanten kunnen het goed doen in een goed doorlatende en voedselrijke potmix. Omdat deze planten de voorkeur geven aan droge grond, moeten we ervoor zorgen dat we een goed doorlatend medium gebruiken. Een mix van potgrond met cactusmengsel van %26 succulenten en een handvol perliet zal uitstekend werken. Vermijd tuingrond, deze is te zwaar voor slangenplanten.

Om een grondproduct te kunnen snijden, moest het goed weglopen en toch voldoende vocht vasthouden om de wortels van de slangenplant een beetje vocht te geven voor het geval de teler water mist. Ik raad af om alleen een potmix voor algemeen gebruik te gebruiken, omdat veel commerciële merken te veel vocht vasthouden. Het juiste grondmengsel zorgt voor een effectieve plantontwikkeling en gelijkmatige bloemgroei met een optimale drainage en hydratatie. Daarom kan dit Moisture Control-mengsel voorkomen dat slangenplanten onder en te veel water geven, ondanks uw besproeiingsschema.

Gebruik niet te veel compost, want deze kan langer vocht vasthouden en het kan slecht zijn voor de gezondheid van je slangenplant. Het moet goed weglopen, bestand zijn tegen verdichting en wat vocht vasthouden om de wortels tussen de gietbeurten vochtig te houden. Het mengsel tussen de mycorrhiza-schimmels, gecomposteerde humus en bodemmicroben zorgt ervoor dat het vocht vasthoudt. Hoewel deze plant verschillende pH- en vochtwaarden verdraagt, gedijt ze goed als ze in optimale grond wordt geplant.

Miracle-Gro Moisture Control Potting Mix helpt om binnen- en buitenvegetatie de grootte te bereiken die twee keer zo groot is als niet-gevoede planten. Myco-tone neemt water op zonder te verdichten en geeft het langzaam af, zodat de wortels van de plant nog steeds een bron van vocht hebben als de bovenkant van de grond droog is. In tegenstelling tot veel producten, waaronder schors of compost, bevat dit product een natuurlijk ingrediënt van kokosnoot voor een effectieve vochtretentie. Gecomposteerde schors, die vaak afkomstig is van pijnboomschors, is bestand tegen verdichting, maar houdt na het besproeien een kleine hoeveelheid vocht vast.