Welke vochtigheidsregeling voor groenten?

Als algemene vuistregel geldt dat je de instelling voor lage luchtvochtigheid moet gebruiken voor alles wat gemakkelijk gaat rotten. Dat betekent appels, peren, avocado's, meloenen of steenvruchten. De lade met hoge luchtvochtigheid is ideaal voor alles wat verwelkt, denk aan groenten met een dunne schil zoals asperges of bladgroenten zoals groenten. Over het algemeen wilt u een hoge instelling gebruiken voor bladgroene groenten, alles wat kan verwelken of voedsel dat gevoelig is voor vochtverlies.

In de regel moet u deze instelling gebruiken voor artikelen die in de supermarkt onder water worden bewaard voor spritzers. Koelkasten bieden koude en droge omstandigheden (32-40 graden Fahrenheit en 65 procent relatieve luchtvochtigheid). De meeste groenten en fruit houden echter niet van deze omgeving. Produceer alsof het koud en vochtig is (32-40 graden Fahrenheit en 95 procent relatieve luchtvochtigheid), wat het meest uitdagend is om te creëren.

Dit is waar koelkastchips kunnen helpen. De algemene vuistregel is om fruit of groenten die kunnen rotten in een aparte lade met een lage luchtvochtigheid te leggen. Dit komt omdat ze ethyleengas uitstoten, dus door de luchtstroom naar de lade te vergroten, kan het gas ontsnappen, zodat alles niet voortijdig gaat rotten. Wanneer de opening in het rek van de vochtigheidslade wordt vergroot om de luchtverversing te vergemakkelijken, kunnen lucht en vocht uit het compartiment ontsnappen.

Er is een constante cyclus van luchtcirculatie in de koelkast, waarbij warme lucht stijgt en koude lucht zinkt, maar deze 'vochtigheidsladen' werken door de luchtuitwisseling tussen de lade en de rest van de koelkast te beperken of toe te staan, waardoor het vochtgehalte binnenin wordt geregeld. De instelling voor hoge luchtvochtigheid is ideaal voor groene bladgroenten, die gevoelig zijn voor vochtverlies, omdat er een constante luchtvochtigheid in de lade is om de groenten minder te belasten. Plaats de bediening ergens in het midden voor de meeste andere soorten fruit en groenten, waaronder appels en druiven. Een vochtigheidslade is een speciaal compartiment waarmee u het interne vochtgehalte kunt regelen door de luchtuitwisseling tussen de lade en andere delen van de koelkast te beperken of toe te staan.

Uiteindelijk vormt uw crisper een compromis tussen de ideale temperatuur en vochtigheid voor de verschillende soorten groenten en fruit die u erin bewaart. Een ander voordeel van een koelkast met dubbele frisper is: u kunt de luchtvochtigheid van elke crisper apart regelen. Daarom bieden sommige koelkasten u de mogelijkheid om de luchtvochtigheid te regelen door de luchtstroom die naar de opslagbakken wordt toegelaten te verhogen of te verlagen. Wanneer de opening in het rek van de vochtigheidslade wordt vernauwd om de luchtverversing te beperken, blijven lucht en vocht in het compartiment achter.

Sommige chips hebben ook een vochtigheidsregelaar die beweert de hoeveelheid vocht in de crisper onder controle te houden. Je groente- en fruitchips kunnen je producten langer in goede conditie houden als je de hoeveelheid vocht waaraan ze worden blootgesteld, regelt.