Waar is vochtregulerende grond goed voor?

Het neemt tot 33% meer water op dan gewone potgrond (in vergelijking met potplanten voor binnen en buiten). Dus wat is de remedie? Gebruik eerst geen Moisture Control-grond. Gebruik een potmix van goede kwaliteit waarin een goede hoeveelheid echt vochtregulerend materiaal zit, zoals turf. Het houdt het vocht vast, maar geeft het terug aan de wortels zoals de plant dat nodig heeft.

Het beste is om geen aarde te kopen bij een grootkistenwinkel, omdat ze niet weten hoe ze bloemen moeten kweken. Ga naar je plaatselijke tuincentrum waar ze daadwerkelijk kweken wat ze verkopen. Ze moeten je naar de juiste grond of potmix kunnen wijzen en je kunnen helpen bij je zoektocht naar het kweken van prachtige planten en bloemen. De vochtregulatie bestaat uit gelatineachtige klod Sorry voor het ontbreken van precieze terminologie ;-).

Al deze producten konden in de grond worden verwerkt en planten zouden geen schade toebrengen, omdat de houtachtige producten vooraf gedrenkt waren in stikstof, meestal ammoniaksulfaat, wat goedkoop is. Sommige mensen raden zelfs aan om een luier op de bodem van de container te leggen om het vocht vast te houden. In theorie zal dit superabsorberende materiaal het opgeslagen water dan langzaam vrijgeven als het vochtevenwicht verandert. Irrigatieregelaars (of SMS's) op basis van bodemvocht zijn een alternatief voor op klokken gebaseerde controllers die irrigatieschema's efficiënt aanpassen aan de waterbehoeften van het landschap op basis van directe vochtmetingen in de bodem, waardoor waterverspilling wordt verminderd en de gezondheid van planten wordt bevorderd.

Over de aanwezigheid of het ontbreken van vochtregulerende dingetjes hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken, vooral niet bij waterhongerige planten zoals tomaten. Ik heb ook Miracle Grow Moisture Control potgrond gebruikt, vooral omdat dit het enige is dat je op de meeste plekken in NYC kunt kopen en het een ONHEILIGE RAMP is geweest. Geen idee of er ook kokosdelen in zitten, maar dat zou niets anders doen dan turf om vocht vast te houden. Volgens de United States Environmental Protection Agency (EPA) hebben meer dan 28 miljoen huizen in de Verenigde Staten ingebouwde sprinklersystemen die meestal met een klok worden bestuurd.

Het verschil tussen de maximale hoeveelheid water die de grond kan bevatten en het verwelkingspunt wanneer de plant geen vocht meer uit de grond kan opnemen, staat bekend als beschikbaar water, gemeten in centimeters water dat beschikbaar is per voet grond. Omdat voldoende bodemvocht cruciaal is voor de opbrengst, zullen planten niet groeien en zich ontwikkelen als het bodemvocht onvoldoende is. Microben die in of op landplanten leven, halen hun water uit de plant en waterdamp uit de atmosfeer, terwijl landplanten hun vocht voornamelijk uit de bodem halen. Sommige hydrocultuurinstallaties regelen de luchtvochtigheid (om ziekteverwekkers te bestrijden) en verlagen de temperatuur (om de behoefte aan water te beperken).

Ik was toevallig op de plek waar ik vorig jaar mijn Miricle kweekpotmix voor mijn containertomaten kreeg en ik merkte vandaag dat ze alleen de miricle grow potmix met vochtregulatie hadden. Voor elke pot van 5 gallon doe ik bijvoorbeeld 30 procent perliet 70 procent vochtregulatie en voeg ik een lepel vol beenalfalfabloed, vleermuisguano en kelpmeel toe.