Is vochtregulerende grond goed voor vetplanten?

Zand is een superbelangrijk onderdeel van elke sappige grondmix. Het helpt de afvoer en beluchting te verbeteren en zorgt voor de korrelige textuur waar vetplanten dol op zijn. Vermijd fijn zand voor je sappige grond en kies voor middelmatige tot grove korrel voor een optimale afwatering. Dus wat is de remedie? Gebruik eerst geen Moisture Control-grond.

Gebruik een potmix van goede kwaliteit waarin een goede hoeveelheid echt vochtregulerend materiaal zit, zoals turf. Het houdt het vocht vast, maar geeft het terug aan de wortels zoals de plant dat nodig heeft. Het beste is om geen aarde te kopen bij een grootkistenwinkel, omdat ze niet weten hoe ze bloemen moeten kweken. Ga naar je plaatselijke tuincentrum waar ze daadwerkelijk kweken wat ze verkopen.

Ze moeten je naar de juiste grond of potmix kunnen wijzen en je kunnen helpen bij je zoektocht naar het kweken van prachtige planten en bloemen. Sommige mensen raden zelfs aan om een luier op de bodem van de container te leggen om het vocht vast te houden. Organisch materiaal, zoals humus en rottend plantenweefsel, helpt om vocht in de bodem vast te houden en voedingsstoffen aan de plant te leveren, terwijl minerale stoffen zoals klei, slib en zand helpen om de bodemdrainage te ondersteunen. En de beste manier om vocht aan je container toe te voegen, is niet door water, maar door te vernevelen met een spuitfles water.

Er wordt mij vaak gevraagd naar de vochtwerende bodems die in het voorjaar en de zomer in elke winkel gemakkelijk verkrijgbaar zijn. De container kan nat aanvoelen en zelfs lijken alsof de plant voldoende vocht heeft, maar de wortels hebben niet de neiging om het vocht terug te krijgen en de plant zal eronder lijden. We geven de plant water en drinken voldoende, de hydrogels doen het werk waarvoor ze zijn ontworpen (nemen zoveel mogelijk vocht op) en de plant zal uiteindelijk verhongeren omdat de grond het vocht in kleine kraaltjes opsluit.