Is een potmix voor vochtregulatie beter dan een gewone potmix?

Gebruik eerst geen Moisture Control-grond. Gebruik een potmix van goede kwaliteit waarin een goede hoeveelheid echt vochtregulerend materiaal zit, zoals turf. Het houdt het vocht vast, maar geeft het terug aan de wortels zoals de plant dat nodig heeft. Gebruik bij het kiezen van een groeimedium voor tuinieren en landschapsgebruik zonder containers potgrond (vaak verpakt als tuingrond).

Het wordt soms ook gebruikt om grote verhoogde bedden of grote verhoogde plantenbakken te vullen. Houd er echter rekening mee dat potgrond, omdat deze echte minerale grond bevat, compact, dicht en met water doordrenkt kan raken. Potgrond kan een goede hoeveelheid voedingsstoffen bevatten uit de compost die erin zit, maar je zult nog steeds andere aanpassingen moeten toevoegen om de algehele bodemtextuur en -afvoer te verbeteren. De huidige grondloze mixen bevatten een of meer van de volgende stoffen.

Veenmos neemt water op en houdt het vast. Vermiculiet is het gouden, schilferachtige materiaal dat lucht, water en voedingsstoffen vasthoudt. Perliet is de witte, knapperige, kraalachtige component die wordt toegevoegd voor beluchting. Bosproducten zoals gemalen schors verhogen de vochtretentie, maar kunnen de lucht beperken.

Potgronden die vochtvasthoudende polymeren bevatten, zoals Moisture Control Miracle Grow, doen precies het tegenovergestelde van wat potgrond zou moeten doen, namelijk de perfecte hoeveelheid vocht vasthouden om de wortels vochtig te houden, maar ook om extreem goed af te voeren, zodat overtollig water, inclusief overtollig water vloeibare mest kan uit de bodem van de pot wegvloeien. Over de aanwezigheid of het ontbreken van vochtregulerende dingetjes hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken, vooral niet bij waterhongerige planten zoals tomaten. Ik heb een deel van de Miracle Gro-vochtvasthoudende mix gebruikt, maar ik gebruik liever Pro-Mix, die ik al 25 jaar gebruik. Ik heb ook Miracle Grow Moisture Control potgrond gebruikt, vooral omdat dit het enige is dat je op de meeste plekken in NYC kunt kopen en het een ONHEILIGE RAMP is geweest.

Ik dacht dat de Miricle gore potmix met vochtregulatie kokos- of kokosschillen bevatte en niet het gelitainespul. Hun speciale combinatie van ingrediënten zorgt ervoor dat de mix vocht vasthoudt en niet compact is om voldoende luchtruimte te bieden voor gevoelige wortels om te groeien. Voorkomt vermoedelijk te veel en te weinig water omdat het kokosvezel bevat, een gemalen kokosvezel die vocht goed vasthoudt. Dus wat als je op de verpakking niet „biologisch” kunt zeggen? Het sulfaat van ammoniak zou in de houtkrullen achterblijven, waardoor ze zacht worden en gaan rotten en voldoende vocht vasthouden om planten te laten groeien.

Ik heb de vochtvasthoudende grond gebruikt en wat een ramp: de natte grond heeft duizendpoten in mijn containers aangetrokken die planten vernietigen. Het is in het begin nat en na een tijdje lijkt het alsof het echt niet meer vocht vasthoudt zoals bij een gewone MiracleGro. Ik was toevallig op de plek waar ik vorig jaar mijn Miricle kweekpotmix voor mijn containertomaten kreeg en ik merkte vandaag dat ze alleen de miricle grow potmix met vochtregulatie hadden. Miracle Grow potgrond - ze hadden de vochtregulatie, hoe dan ook zijn ze vroeg begonnen met wat zaden om naar buiten te gaan - Deze Miracle Grow-grond moet besmet zijn, ik heb van die kleine zaailingen die niet de zaden zijn die ik heb geplant.

Ik heb deze MG Moisture Control potmix dit voorjaar exclusief gebruikt voor startende tomatenzaailingen, met veel succes. Voor elke pot van 5 gallon doe ik bijvoorbeeld 30 procent perliet 70 procent vochtregulatie en voeg ik een lepel vol beenalfalfabloed, vleermuisguano en kelpmeel toe.