Wat veroorzaakt overmatig vocht in de koelkast?

Koelkasten hebben de neiging dingen te verzamelen, net als kasten, planken en kasten in de keuken. Een overvolle koelkast kan leiden tot verstopte ventilatieopeningen in verschillende compartimenten. Wanneer ventilatieopeningen geblokkeerd zijn, kan koude lucht mogelijk niet zo gemakkelijk in deze compartimenten komen en kan er vocht ontstaan. Dit is met name het geval als veel van de items in uw koelkast van plastic en vierkant van vorm zijn.

Het veroorzaakt niet alleen overmatig vocht in de koelkast, maar het kan ook bederf veroorzaken en de groei van bacteriën stimuleren die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Er kan condensatie in uw koelkast ontstaan door het vocht dat zich in de atmosfeer rondom het apparaat bevindt, en dat vocht uiteindelijk in de koelcompartimenten terechtkomt. Zoals eerder gezegd, als deze vochtige lucht uiteindelijk afkoelt, zal het meeste vocht wegvloeien en uiteindelijk de grote dauw in uw koelkast ontstaan. Als de pakking gebroken of gescheurd is, kan er warme lucht in de koelkast lekken, waardoor vocht zich kan ophopen.

Door warme lucht constant de koele omgeving binnen te laten dringen, ontstaat een reactie die kan leiden tot vocht. Daarom kunt u naast het bundelen van water op de onderste plank ook tekenen van vocht opmerken, waaronder schimmel en corrosie van metalen onderdelen. Vocht in de koelkast is normaal; daarom hebben koelkasten afvoergaten om het overtollige water van binnenuit naar de afvoerpan net boven de compressor te leiden. U kunt vocht aan de zijkanten van de koelkast opmerken als u de gewoonte heeft om warme voorwerpen rechtstreeks van het fornuis te halen, maar de meest voorkomende bron van condensatie is buitenlucht die binnenkomt via een versleten pakking op de koelkastdeur.

Dat zou de luchtvochtigheid in uw keuken moeten verlagen en de hoeveelheid vocht in uw koelkast tot een minimum moeten beperken. Als u denkt dat de voorgaande vier redenen niet de oorzaak zijn van de vochtophoping in uw koelkast, dan kunt u te maken krijgen met mechanische problemen met uw koelkast. Als u echter merkt dat het vocht te hoog is, kan het zijn dat uw koelkast moeite heeft om de temperatuur op peil te houden. Dat komt omdat het vocht uit het voedsel kan verdampen en op de bodem van het compartiment terecht kan komen.

Zichtbaar vocht in de koelkast betekent dat het apparaat moeite heeft om de temperatuur in evenwicht te houden.