Hoe kan ik water beheersen?

Gemeenschappen, burgergroepen en individuen kunnen een actieve rol spelen in de bescherming van hun drinkwaterbronnen tegen besmetting. De onderstaande bronnen geven informatie over de bescherming van bronwater en de maatregelen die u op lokaal niveau kunt nemen om uw drinkwater te beschermen. Doe een paar druppels kleurstof in je toilettank. Als, zonder te spoelen, de kleur in de kom begint te verschijnen.

Uw automatische wasmachine gebruikt 30 tot 35 gallons per cyclus. Er lekt 24 uur per dag, zeven dagen per week afvalwater. Een goedkope wasmachine is meestal voldoende om ze te stoppen. Als u een eigen drinkwaterbron heeft, kunt u maatregelen nemen om uw waterbron te beschermen.

Zorg ervoor dat de putafdekking, de dop en de behuizing goed onderhouden zijn en installeer een vergrendelingsputdop. Houd gevaarlijke chemicaliën zoals verf, kunstmest, pesticiden, benzine en motorolie uit de buurt van uw bron. Controleer uw put elke maand op zichtbare tekenen van scheurvorming of corrosie. Houd het gebied rondom uw waterput schoon en vrij van vuil.

Giet geen schadelijke chemicaliën op de grond en gebruik niet te veel kunstmest en pesticiden. Laat uw septische systeem elk jaar controleren en elke 3-5 jaar pompen. Giet ze nooit in je tuin of in een regenafvoer. Probeer in de eerste plaats geen producten te kopen die persistente en gevaarlijke chemicaliën bevatten.

Tegenwoordig verkopen bedrijven niet-giftige reinigingsmiddelen en biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen en pesticiden. Hier zijn de top 25 eenvoudige en gemakkelijk implementeerbare manieren om watervervuiling tegen te gaan. Door het gebruik ervan te minimaliseren of biologische methoden te gebruiken voor de bestrijding van plagen, onkruid en ziekten, kan de watervervuiling aanzienlijk worden verminderd.