Hoeveel kost het om een vochtscherm aan te brengen?

De dikte wordt gemeten in millimeters, en hoe dikker de dampremmende laag, hoe meer deze kost. Basisplaten van polyethyleen (zwart of doorzichtig) van het soort dat wordt gebruikt bij tuinwerk of onderhoud aan huis, zullen een zekere mate van vochtbescherming bieden als ze op de juiste manier worden geïnstalleerd. Hoewel dampschermmateriaal speciaal is ontworpen om zo efficiënt mogelijk tegen vocht te beschermen, kunt u uw eigen materiaal improviseren met gemakkelijker verkrijgbaar materiaal. Bovendien vereist elke langdurige oplossing voor een vochtprobleem een meervoudige aanpak om het meest effectief te zijn.

Een dampremmende laag beschermt een structuur tegen vochtschade, schimmel, insecten en knaagdieren, schadelijke gassen (zoals methaan en radon) en verhoogt de energie-efficiëntie. Maar onjuiste installaties leiden tot verergering van vochtproblemen, vooral als u een onvolledige verzegeling van het gebied uitvoert. Er zijn verschillende manieren om een ruimte in te kapselen, maar meestal zijn het aannemers die het interieur van een kruipruimte en de onderkant van het huis afdichten om vocht uit vloerbalken en ondervloeren te houden. Wanneer een bestaand HVAC-kanaalsysteem aanwezig is, helpt het installeren van extra ventilatieopeningen in de kruipruimte enorm bij het reguleren van het vochtgehalte.

Een waterdichtingsprofessional vertelt je welke functies je nodig hebt om ervoor te zorgen dat vocht wordt geblokkeerd, afgevoerd, verpompt en anderszins wordt vermeden. Om verschillende redenen, maar vooral vanwege de vuile vloer, ontstaat er een vochtprobleem dat kan leiden tot schimmelgroei en waterschade. Vochtige delen van het huis, zoals kruipruimtes, lopen na verloop van tijd een verhoogd risico op vochtschade, wat leidt tot funderingsschade en heeft gevolgen voor de stabiliteit van het huis. Inkapselsystemen voor kruipruimtes houden het vloersysteem droog door de luchtvochtigheid te blokkeren en het vochtgehalte laag te houden.

Als u er een installeert, wordt het vocht uit de lucht getrokken en blijft uw kamer comfortabel en wordt de levensduur van uw meubels, armaturen en fittingen verlengd. Een dampremmende laag voorkomt dat vocht de kruipruimte binnendringt, terwijl isolatie de hoeveelheid buitenlucht die binnenkomt, vermindert. Een kapot afvoersysteem is een van de belangrijkste oorzaken van vocht dat een huis binnendringt en zal snel een dampremmende laag overweldigen. Houd het gebied schoon en probeer te voorkomen dat vocht van welke aard dan ook de kruipruimte binnendringt of in contact komt met fundamentele elementen.

Inkapseling van de kruipruimte verzegelt het gebied tussen de vloer en de grond, zodat u tal van problemen kunt voorkomen, zoals ongedierte, schimmel en vochtschade, en op zijn beurt de toestand van uw huis kunt verbeteren.