Wat neemt snel vocht op?

Als het oplossen van je vochtprobleem iets is dat je goedkoop zou willen doen, dan is steenzout misschien je antwoord. Omdat steenzout hygroscopisch is, neemt het vocht uit de lucht op. Als u van plan bent om de vochtigheid in een vochtige kelder te verwijderen, begin dan met een zak natriumchloride van 50 pond om uw steenzoutontvochtiger te maken. Sponzen zijn veelgebruikte keukengereedschappen die vocht van werkbladen afvegen, gemorste vloeistoffen opruimen en vaat afvegen.

De spons neemt water op, dat je vervolgens weer over de gootsteen kunt persen als de klus is geklaard. Ze zijn ook aantrekkelijk voor consumenten omdat ze niet duur zijn en, in tegenstelling tot andere keukenschoonmaakbenodigdheden, vele malen kunnen worden gebruikt voordat ze worden weggegooid. Een nadeel van keukensponzen is echter dat ze ook bacteriën kunnen vangen. Zuiveringszout zorgt voor lekkere cupcakes, maar neemt ook vocht op.

Het is ook zeer betaalbaar, gebruiksvriendelijk en werkt effectief in kleinere kamers of besloten ruimtes. DampRid is een product dat een hoge luchtvochtigheid in uw huis of kas onder controle houdt. Het wordt geleverd in een hangpakket, als emmer of als smeerbaar poeder. Terwijl de kristallen het vocht opnemen, harden ze uit en veranderen ze in een vaste massa.

Een andere optie is om baking soda te gebruiken, misschien wel het meest veelzijdige ingrediënt in huis. Zuiveringszout wordt gebruikt om vocht uit de lucht op te nemen, wat resulteert in een minder vochtige omgeving. Dit komt omdat baking soda een hygroscopische stof is en daarom vocht uit de lucht opneemt, vergelijkbaar met steenzout, maar zuiveringszout is minder effectief in grotere ruimtes. Hang pakjes chemicaliën op die vocht opnemen.

Vochtabsorberende chemicaliën zijn onder meer silicagel, geactiveerd aluminiumoxide, watervrij calciumsulfaat en moleculaire zeven. Deze chemicaliën kunnen moeilijk te vinden zijn. U kunt het beste een leverancier van industriële chemicaliën zoeken of contact opnemen met de wetenschappelijke afdeling van uw plaatselijke middelbare school of hogeschool. Overtollig vocht en vocht kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals het veroorzaken van allergieën en ademhalingsproblemen.

Als u vocht in uw autostoeltjes vindt, kunt u de autoruiten open laten zodat het vocht uitdroogt of een haardroger gebruiken om ze te verwijderen. Voor het absorberen van vocht uit een kamer of een andere ruimte moet gebruik worden gemaakt van verschillende ontvochtigingsmethoden, op zichzelf staand of een combinatie van conventionele en natuurlijke en enkele onconventionele methoden, dit wordt ontvochtiging genoemd. Sommige problemen, zoals grond- en funderingsvocht, vereisen wat meer ervaren hand om op te lossen en kunnen kostbaar zijn. Hangende vochtabsorberende stoffen zijn uitstekend geschikt voor kasten en voorraadkasten, terwijl de emmers grotere oppervlakken kunnen bedekken.

Het gebruik van steenzout om uw vochtprobleem op te lossen, kan de meest kosteneffectieve oplossing blijken te zijn die er is. Producten die vocht opnemen, zijn niet alleen beperkt tot producten die morsen en rommel in huis opruimen. Het duurt slechts een korte tijd voordat vocht is opgenomen, daarom wordt natriumpolyacrylaat gebruikt in wegwerpluiers en haargels en andere consumentenproducten. Met deze oplossingen kunt u afzien van de aanschaf van dure vochtregelaars, draagbare elektronische ontvochtigers (energiezuinige modellen kunnen duur zijn), AC-eenheden (koude verdamperspoelen kunnen duur zijn om te repareren) en warmtepompen.

De vuistregel is om een luchtontvochtiger minstens 12 uur te laten draaien in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid of vochtgehalte. Kattenbakvulling wordt gebruikt in kattenbakken en bakken om vocht uit kattenafval op te nemen, en het kan ook worden gebruikt voor andere morsen, zoals autovloeistoffen op uw oprit, straat of garagevloer. Plaats gewoon een open kom baking soda (natriumbicarbonaat) overal waar u vochtproblemen heeft, inclusief kasten en kasten. Van bepaalde planten is ook bekend dat ze effectief zijn, zoals de Peace Lilly en Reed Palms, hebben beide genoemde planten heel weinig zonlicht nodig om te overleven en vocht uit de lucht via hun bladeren op te nemen.

Een eenvoudige Google-zoekopdracht naar 'beste vochtabsorberende stof voor auto' levert een lijst op; kies er een die het beste bij je past. Dit soort opstelling moet af en toe worden geroerd zodra de baking soda vocht uit de kamer begint op te nemen. .