Hoe werkt een vochtscherm?

Een dampremmende laag vermindert de beweging van waterdamp door diffusie. Gaten in de dampremmende laag die vochtige lucht doorlaten, kunnen veel meer waterdamp in een samenstel laten dan de dampremmende laag stopt. Een goed gedefinieerd dampremmende laag regelt alleen de luchtbeweging niet; het regelt de beweging van vocht. In feite is een dampremmende laag eigenlijk geen barrière; het is een dampdiffusievertrager (VDR).

Een VDR reguleert de vochtstroom van binnen naar buiten of van buiten naar binnen op moleculair niveau. Deze Moisture Control-functie vindt plaats overal waar de VDR in de structuur wordt gebruikt. Daarom hoeft de VDR, in tegenstelling tot een luchtinfiltratiebarrière, niet continu, afgedicht of vrij van gaten te zijn; een perforatie in een VDR zorgt simpelweg voor meer dampdiffusie in dat gebied in vergelijking met andere gebieden waar dampdiffusie minder restrictief is. Een dampremmende laag is een dikke plastic plaat die overal in de kruipruimte van de woning wordt gelegd.

Ze zijn er in verschillende diktes, maar de meeste mensen zijn het erover eens dat 6 miljoen de juiste keuze is. Een dampremmende laag is een materiaal dat helpt voorkomen dat damp zich door bouwmaterialen verspreidt. Over het algemeen zal vocht altijd van een gebied met een hogere concentratie naar een ruimte met een lagere concentratie stromen. Dit werkt op dezelfde manier dat warmte zich verspreidt of verspreidt van warmere gebieden naar koelere gebieden.

De eenvoudige oplossing voor dit probleem is een dampremmende laag. De barrière wordt geplaatst aan de kant van de muur (of het plafond) met uitzicht op de zwaarste vochtconcentratie (binnen voor de meeste klimaten, buiten voor zeer vochtige klimaten) en voorkomt dat de met damp beladen lucht door het oppervlak stroomt. Dit zorgt ervoor dat de lucht een andere route vindt om het huis uit te komen — een route die is gepland en is ontworpen om vocht te transporteren naar een plek waar het veilig kan worden verspreid. Dampschermen voor kruipruimtes zijn duurzame membranen die werken door de infiltratie van waterdamp in de kruipruimte te voorkomen.

En als je een dampscherm voor kruipruimtes combineert met een waterdichtingssysteem, heb je nu de ultieme vochtbescherming van de kruipruimte tegen zowel vloeibaar water als waterdamp voordat deze de kans krijgt om je gebouw binnen te komen. Bijna al dit onderzoek werd uitgevoerd in koude klimaten en richtte zich op de dampstroom van binnen naar buiten in de wintermaanden; er werd geen rekening gehouden met dampbeweging in andere klimaten, noch met hoe vocht van buiten naar binnen stroomt bij gebruik van airconditioning in vochtige zomermaanden. In een typisch commercieel gebouw of huis kunnen dampschermen of dampverspreidingsvertragers de energie-efficiëntie en het comfort verbeteren en tegelijkertijd vocht- en vochtproblemen voorkomen. Het beheersen van de luchtbeweging zou je eerste prioriteit moeten zijn in het energiezuinige spel, en het biedt ook een uitstekende vochtregulatie.

Deze barrières zijn meestal dikke plastic materialen die over de grond worden geïnstalleerd om te voorkomen dat grondvocht ooit de ruimte binnendringt. Gebruik voor elke vloer waarvoor een zwevende installatiemethode vereist is, laminaat- of vinylplanken, een plastic plaat van 6 mil (of dikker) als vochtbarrière. Kruipruimteondersteuning Jacks Joist %26 Beam Repair Fix Plakdeuren Repareren Ongelijke vloeren Fundering Duwpieren Kruipruimte Vochtregeling Kruipruimte-ontvochtigers. Mensen die in een afgesloten huis wonen, wasmachines gebruiken, warme douches nemen en zelfs gewoon ademen, voegen vocht toe aan de lucht.

Als er gaatjes of scheuren zijn, zorg er dan voor dat u deze vóór de installatie repareert, omdat hierdoor vocht kan doorstromen (bron). Dit kan worden bereikt door alle zichtbare vochtbronnen (zoals plassen) te verwijderen, natte isolatie en vuil te verwijderen en mogelijk zelfs een professional in te schakelen om oppervlakken schimmelvrij te schrobben. Een van de realiteiten van het bouwen en repareren van commerciële gebouwen is dat je je altijd bewust blijft van de gevaren van vocht. Daarom zal vocht in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zelfs door beton naar een ruimte met een relatief lage luchtvochtigheid stromen.

Wanneer vocht uit een vochtigere buitenomgeving in het wandsysteem stroomt in geklimatiseerde klimaten, kan condensatie optreden op de gekoelde VDR binnenin. Een dampremmende laag kan de eerste beschermingslijn zijn tegen het in de eerste plaats laten stromen van dit vocht door uw huis. Een echte dampremmende laag is een dampremmende laag die volledig voorkomt dat vocht door het materiaal stroomt, zoals gemeten aan de hand van de vochtafvoersnelheid. .