Is vochtregulerende grond goed voor kamerplanten?

Dus wat is de remedie? Gebruik eerst geen Moisture Control-grond. Gebruik een potmix van goede kwaliteit waarin een goede hoeveelheid echt vochtregulerend materiaal zit, zoals turf. Het houdt het vocht vast, maar geeft het terug aan de wortels zoals de plant dat nodig heeft. Het beste is om geen aarde te kopen bij een grootkistenwinkel, omdat ze niet weten hoe ze bloemen moeten kweken.

Ga naar je plaatselijke tuincentrum waar ze daadwerkelijk kweken wat ze verkopen. Ze moeten je naar de juiste grond of potmix kunnen wijzen en je kunnen helpen bij je zoektocht naar het kweken van prachtige planten en bloemen. Ik heb ook Miracle Grow Moisture Control potgrond gebruikt, vooral omdat dit het enige is dat je op de meeste plekken in NYC kunt kopen en het een ONHEILIGE RAMP is geweest. Voor elke pot van 5 gallon doe ik bijvoorbeeld 30 procent perliet 70 procent vochtregulatie en voeg ik een lepel vol beenalfalfabloed, vleermuisguano en kelpmeel toe.

De container kan nat aanvoelen en zelfs lijken alsof de plant voldoende vocht heeft, maar de wortels hebben niet de neiging om het vocht terug te krijgen en de plant zal eronder lijden. Het verschil tussen de maximale hoeveelheid water die de grond kan bevatten en het verwelkingspunt wanneer de plant geen vocht meer uit de grond kan opnemen, staat bekend als beschikbaar water, gemeten in centimeters water dat beschikbaar is per voet grond. Omdat voldoende bodemvocht cruciaal is voor de opbrengst, zullen planten niet groeien en zich ontwikkelen als het bodemvocht onvoldoende is. Door klokgestuurde controllers in alle irrigatiesystemen voor woningen in de Verenigde Staten te vervangen door sms'en met WaterSense, kan jaarlijks meer dan 390 miljard liter water worden bespaard.

Sommige mensen raden zelfs aan om een luier op de bodem van de container te leggen om het vocht vast te houden. Ja, ze absorberen zoveel mogelijk als ze kunnen als er vocht (of vloeistoffen) beschikbaar zijn, en ze zullen daar een deel van opgeven door de capillaire werking van de bodem en wortels. Het bodemvochtpotentieel of de vochtspanning is de mate waarin water zich aan de grond vastklampt, wordt gemeten en uitgedrukt in staven, dit zijn drukeenheden. We geven de plant water en drinken voldoende, de hydrogels doen het werk waarvoor ze zijn ontworpen (nemen zoveel mogelijk vocht op) en de plant zal uiteindelijk verhongeren omdat de grond het vocht in kleine kraaltjes opsluit.

Sommige hydrocultuurinstallaties regelen de luchtvochtigheid (om ziekteverwekkers te bestrijden) en verlagen de temperatuur (om de behoefte aan water te beperken). De Miracle-Gro Moisture Control Potting Mix bevat ook gecomposteerde kokosnotenschillen om meer water op te nemen dan gewone potgrond. Miracle Grow potgrond - ze hadden de vochtregulatie, hoe dan ook zijn ze vroeg begonnen met wat zaden om naar buiten te gaan - Deze Miracle Grow-grond moet besmet zijn, ik heb van die kleine zaailingen die niet de zaden zijn die ik heb geplant. Het bodemvochtgehalte meet hoeveel water er in een bepaalde hoeveelheid grond zit; het kan worden uitgedrukt als een percentage, water in gewicht of volume grond, of centimeters water per voet grond.

Volgens de United States Environmental Protection Agency (EPA) hebben meer dan 28 miljoen huizen in de Verenigde Staten ingebouwde sprinklersystemen die meestal met een klok worden bestuurd.