Kun je het vocht onder controle houden?

Gebruik luchtontvochtigers en airconditioners, vooral in warme, vochtige klimaten, om het vochtgehalte in de lucht te verminderen, maar zorg ervoor dat de apparaten zelf geen bron van biologische verontreinigende stoffen worden. Verhoog de temperatuur van koude oppervlakken waar vocht condenseert. Het houden van de relatieve luchtvochtigheid op 25% (winter) tot 50% (zomer) wordt over het algemeen beschouwd als gezond en comfortabel voor de bewoners en beter voor het huis. Het magische bereik voor een ideale luchtvochtigheid binnenshuis is 30-50%.

Bij een luchtvochtigheid van 30-50% vind je de balans tussen te veel vocht en te weinig, waardoor zowel jij als je huis comfortabel blijven. Zodra je je hygrometer hebt, meet je de lucht in je huis. Is het hoger dan 45-50%? Als dat het geval is, moet u uw vochtigheidsgraad verlagen. Het beste deel? Je hoeft je airconditioner eigenlijk een stuk minder te gebruiken, omdat het nu helpt om de luchtvochtigheid laag te houden.

Dat betekent dat er minder geld wordt besteed aan koelingsrekeningen. Het enige wat je hoeft te doen is een paar briketten pakken en ze in een bakje leggen — een mand of blikje is voldoende. Houtskool is zeer absorberend en zal vocht uit je lucht zuigen. Je hoeft het maar elke 2-3 maanden te vervangen.

Het gebruik van een luchtontvochtiger vermindert onmiddellijk het risico op vochtproblemen in huis. Simpel gezegd, de enige taak van een luchtontvochtiger is om overtollig vocht uit de lucht te verwijderen. Wat als gevolg hiervan de luchtvochtigheid in huis zal verlagen. Door de nodige maatregelen te nemen om de luchtvochtigheid in uw huis te regelen, blijven uw huis en uw gezin veilig en gezond.

Als je de luchtvochtigheid in de kelder niet onder controle kunt houden, gaat het vocht over naar de houten ondervloer, gaat het door het tapijt omhoog en gaat verder omhoog tot op de eerste verdieping. Een matig gecontroleerde woning kan dus naast het comfort en gemak veel gezondheidsvoordelen hebben. Het is belangrijk om te onthouden dat je niet te veel moet overdrijven als je het vochtgehalte in je huis onder controle houdt. Houd de luchtvochtigheid onder controle door uw airconditioner af te stellen en het filter regelmatig te vervangen.