Hoe houd je vocht onder controle?

Gebruik luchtontvochtigers en airconditioners, vooral in warme, vochtige klimaten, om het vochtgehalte in de lucht te verminderen, maar zorg ervoor dat de apparaten zelf geen bron van biologische verontreinigende stoffen worden. Verhoog de temperatuur van koude oppervlakken waar vocht condenseert. Wist u dat als u 24 tot 48 uur in een ruimte blijft, een luchtvochtigheid van meer dan 55% ervoor kan zorgen dat schimmels en bacteriën groeien? Dat is nog een reden om het onder controle te houden. Als de luchtvochtigheid binnenshuis graag op 65% of meer zweeft, is het tijd om een luchtontvochtiger te kopen.

Een draagbare luchtontvochtiger is voldoende, maar u kunt een luchtontvochtiger voor het hele huis kopen als u over het budget beschikt. Maakt u zich zorgen over het vocht en het druipende water dat u de laatste tijd misschien in delen van uw huis hebt gezien? Omdat de temperaturen de afgelopen weken schommelen, is dit waarschijnlijk te wijten aan de luchtvochtigheid in uw huis, namelijk de hoeveelheid waterdamp die in de lucht aanwezig is. Op koudere dagen wanneer warme lucht in contact komt met koude lucht, bevriest de resulterende vochtige lucht in ruimtes zoals ramen en zolders, waardoor zich ijs ophoopt. Wanneer de temperatuur stijgt, smelt het waardoor er overtollig vocht in uw huis ontstaat.

De beste strategieën om het vochtgehalte in huis te beheersen, zijn afhankelijk van het klimaat en de manier waarop je huis is gebouwd. Vochtoverdracht door luchtstromen gebeurt snel en het zorgvuldig en permanent afdichten van onbedoelde paden voor luchtbewegingen in en uit het huis is een zeer effectieve manier om vocht onder controle te houden. Door het vocht in uw huis goed te beheersen, verbetert u de effectiviteit van uw inspanningen op het gebied van luchtafdichting en isolatie, en deze inspanningen zullen op hun beurt helpen om het vochtgehalte Hoewel dit een zorgwekkend probleem kan zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken: er zijn maatregelen die u kunt nemen om te voorkomen dat overtollig vocht zich ophoopt en om de vochtigheidsgraad van uw huis onder controle te houden. Om een energiezuinige en comfortabele leefruimte in uw kelder te creëren, moet u isoleren en vocht goed beheersen.

Het beheersen van vocht kan uw huis energiezuiniger maken, goedkoper om te verwarmen en te koelen, comfortabeler maken en schimmelgroei voorkomen. Het is een mythe dat het installeren van dampremmende schermen de belangrijkste stap is om vocht in muren te beheersen.